30.10.09

De ce prevenire.criminalitate.info?

Acest site este dedicat combaterii prin preventie a infractionalitatii informatice. Ne adresam persoanelor care utilizeaza zilnic calculatorul si Internetul si care nu au neaparat o pregatire tehnica.

Va oferim in aceste pagini o colectie de sfaturi practice menite sa va protejati pe dumneavoastra, datele dvs. si munca desfasurata cu ajutorul computerului de diferitele tipuri de amenintari din mediul cibernetic.

Amenintari sunt multe, pornind de la virusi si troieni care va pot compromite datele si computerul si terminand cu furtul de identitate sau utilizarea computerului dvs. pentru a lansa atacuri impotriva altor computere.

Consideram educatia ca fiind o componenta esentiala in combaterea activitatilor ilegale desfasurate pe internet si intrucat multe dintre aceste activitati sunt desfasurate profitand de lipsa de protectie a utilizatorilor care nu au cunostinte tehnice, vom incerca in aceste pagini o minima informare a acestora, intr-un limbaj accesibil, orientat spre masuri practice minimale pe care oricine trebuie sa le ia in prezent in utilizarea internetului.